mandag 16. juli 2012

Etterforskning av ettårings dødsfall på Ahus kan gjenopptas

Romerike politidistrikt vurderer å gjenoppta etterforskningen av ettåringen som døde av dehydrering på Ahus i fjor vinter.


Den ett år gamle gutten ble etter en tarmoperasjon lagt inn på Akershus universitetssykehus (Ahus) i februar i fjor. Gutten skal ha blitt slappere og slappere og fått innsunkne øyne mens han lå på sykehuset, og moren sier hun ba om legetilsyn dagen før han døde, noe som ble avslått. Hun har hele tiden ment at sønnen ble offer for feilbehandling og får støtte fra Statens helsetilsyn.

Forrige uke slo Helsetilsynet fast at sykehuset brøt spesialisthelsetjenesteloven, og kritiserte Ahus for ikke å ha tatt nok blodprøver av gutten til å ha kontroll med situasjonen.

En ansatt i Ahus har i en tidligere rapport beskrevet behandlingen av gutten som «en kombinasjon av dårlige rutiner og dårlig tid».

Konstituert kriminalsjef Mona Hertzenberg ved Romerike politidistrikt forteller at saken ble henlagt på grunn av manglende informasjon, men at de nå vurderer å gjenoppta etterforskningen.

- Ut fra den informasjonen vi hadde på daværende tidspunkt, henla vi saken da vi ikke så at det forelå noen grunn til å straffeforfølge noen. Men ut fra informasjonen som nå foreligger, vil vi vurdere å gjenoppta etterforskningen, sier konstituert kriminalsjef Mona Hertzenberg ved Romerike politidistrikt til VG.

Hentet fra: aftenposten.no
Odd Kalsnes